Messes Bilservice

Vi reparerar & servar alla märken

Vi är en märkesoberoende verkstad och hjälper dig med reparationer och service, alltid med 2 års garanti på delar och arbete.

BDS_logo_payoff_neg

Problem med din automatlåda?

Dags att serva!

Har du en bil med automatisk växellåda? Det finns inte några oljor som är livslånga och klarar av det hårda klimatet som de utsätts för. En automatväxellåda behöver intervall-servas. Vi rekommenderar intervall-service var 6000 mil. Lite beroende på vilket märke och modell som du har.​

Moderna automatväxellådor styrs mer och mer med elektronik, och hög teknologisk utrustning. Det ställer mer krav på oljekvalitet och underhåll.​

Det är viktigt att förebygga problem som senare kan uppkomma. För att byta ut all olja så krävs det en ATF spolmaskin.

Vi utför också diagnostik på motor och växellåda. Om du byter olja manuellt i en automatlåda så kommer du bara åt att byta ut mellan 35 – 50%. Det innebär då att gammal olja blandas med ny olja vilket oftast innebär problem för din automatlåda.

När du lämnar in din bil hos oss så använder vi oss uteslutande av spolmaskin och vi byter all olja i din automatlåda. Om du kommer till oss när det uppstått problem så finns det även stora möjligheter till lyckat resultat. Allt hänger på att inte växellådan har skadats invändigt mekaniskt eller överhettas längre tid.

Oljebyte i automatväxellådan utan spolmaskin.

Vid ett vanligt oljebyte utan ATF spolmaskin innebär att man endast kommer åt att byta ca 35 – 50 % av oljan. Det kan innebära att automatväxellådan får problem när både använd olja och ny olja blandas.

ATF Spolning av automatväxellådan

Med ATF spolmaskin utför byte och spolning av din använda olja till ny olja. Vi spolar ca 150% av den totala mängden så att växellådan får ny och fräsch olja. Som exempel på en växellåda där kapacitet är 8 liter så spolar vi minst 12 liter ny ATF olja.